Харківські піротехніки ДСНС за добу знешкодили 61 вибухонебезпечний предмет (ФОТО)

Четвер, 16 січня 2020, 12:36
14 січня піротехнічною групою Навчального центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України були проведені заходи з розмінування та знешкодження застарілих боєприпасів часів Другої світової війни.
Харківські піротехніки ДСНС за добу знешкодили 61 вибухонебезпечний предмет (ФОТО)

Від мешканців с. Верхній Бишкин Первомайського району Харківської області надійшло повідомлення про те що, на території житлового сектору по вул. Садовій виявлені предмети схожі на вибухонебезпечні, повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

Під час ідентифікації встановлено, що дані предмети знаходились на прилеглій до житлового сектору території на відстані близько 30 метрів від житлової забудови. Після огляду прилеглої території було зроблено висновок, що на даній території невстановленими особами проводились роботи по пошуку металобрухту за допомогою металошукача, про що свідчить багато слідів від розкопування ґрунту.

До місця знахідки прибула група розмінування піротехнічного підрозділу Навчального центру ОРЗ ЦЗ ДСНС України. Під час проведення робіт було вилучено 60 одиниць протитанкових мін та одна мінометна міна калібру 81 мм. Також було обстежено прилеглу територію на предмет можливості знаходження інших вибухонебезпечних предметів.

Знайдені боєприпаси були знешкоджені на спеціальному підривному майданчику. Постраждалих немає.

Рятувальники вкотре нагадують про необхідність дотримуватися правил безпеки при виявлені вибухонебезпечних предметів:

- в жодному разі не чіпати та не переміщувати боєприпаси;

- виявивши їх, огородити місце знахідки та невідкладно зателефонувати до ДСНС за номером «101».

 

comments powered by HyperComments