У Харківському обласному управлінні лісового та мисливського господарства проведуть аудит

Неділя, 19 січня 2020, 12:59
Відповідне доручення новому очільникові Держлісагентства дав Прем’єр-міністр України.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час наради з представниками територіальних органів Державного агентства лісових ресурсів доручив новому очільникові  Держлісагентства Андрію Заблоцькому провести масштабний аудит підприємств, за результатами якого ухвалити відповідні кадрові рішення, повідомили у прес-службі ХОДА.

За інформацією Урядового порталу, це стосується наступних областей: Харківської, Житомирської, Чернігівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської, Львівської, Волинської.

«Через незаконні вирубки лісів держава вже зазнала збитків на понад 1 мільярд гривень лише за останні декілька років. Це неприпустима історія, - наголосив Олексій Гончарук. – В Україні діятиме закон. Усі причетні до корупції будуть звільнені, а за результатами розслідування — притягнуті до відповідальності».

Нагадаємо, у грудні минулого року Служба безпеки України блокувала схему масштабного розкрадання державних лісових ресурсів у Харківській області. Встановлено 11 посадовців причетних до оборудки. Керівник одного з лісгоспів організував механізм незаконної вирубки і реалізації оптових партій дерев цінних порід. До протиправної діяльності чиновник залучив своїх підлеглих. Для нелегального збуту деревини вони вносили до звітної документації недостовірні відомості про її кількість та санітарний стан.

 

comments powered by HyperComments