Рятувальники закликають харків’ян бути обережними під час святкування Водохрещі

Неділя, 19 січня 2020, 08:03
Сьогодні 19 січня велике православне свято - Водохреща.
Рятувальники закликають харків’ян бути обережними під час святкування Водохрещі

В період відзначення Водохрещі виникають ризики надзвичайних ситуацій на водоймі. Як передає ГУ ДСНС України у Харківській області, рятувальники закликали мешканців області бути обережними під час занурення в крижану воду. Під час заходів на Водохрещу рятувальники будуть нести службу в посиленому режимі. Це має забезпечити безпеку громадян під час купання. 

Разом з тим представники Служби порятунку дали низку поряд. У цей день охочим зануритися в ополонку радять спочатку розігріти тіло перед купанням, підходити до неї в зручному взутті, занурюватися по шию та не мочити голови, а тим більше - не стрибати у воду. Слід купатися тільки в спеціально обладнаних ополонках, де чергують рятувальники та медики.  

Після досягнення необхідної глибини слід утриматися від плавання. Не варто перебувати в крижаній воді довше 1 хвилини і триматися безпосередньо за металеві поручні. Для цього краще використовувати сухий рушник. Після занурення варто одразу розтерти себе рушником та вдягти теплий одяг. Необхідно ретельно стежити за дітьми. Також слід випити гарячого чаю заради профілактики.

Раніше "Справжня варта" писала, преставники яких релігійних конфесій і де саме освятять воду на джерелах Харкова

comments powered by HyperComments