У Харкові комунальники утилізують новорічні ялинки (ФОТО)

Середа, 22 січня 2020, 09:28
КП «Комплекс з вивезення побутових відходів» вивозить з дворів житлових будинків викинуті ялинки і утилізує їх на спеціальних пунктах у дробильних установках.
У Харкові комунальники утилізують новорічні ялинки (ФОТО)

Як повідомили у прес-службі міськради, -щодня з харківських дворів підприємство вивозить близько 30 самоскидів з ялинками на пункти утилізації. Для цієї роботи в місті відведено чотири спеціальні майданчики, обладнані новими сучасними дробильними установками, які дозволяють переробляти в день 80 куб. м - це приблизно вагон ялинок.

«Цього року ми працюємо з подріблювальними установками, які мобільні, універсальні, мають високу продуктивність і дуже економічні в плані витрати палива в порівнянні зі старими дробарками, які працюють на базі тракторів. Всі перероблені ялинки ми готові передати людям, яким вони необхідні для різних потреб. Для цього треба просто залишити заявку на підприємстві, і якщо домоволодіння знаходиться в межах міста, ми можемо їх і привезти», - розповів  начальник служби логістики КП «КВПВ» Артем Семикопенко Артем Семикопенко.

За його словами, відходи від ялинок в основному використовують для опалення приміщень або утеплення вольєрів тварин. Всього в цьому сезоні, за підрахунками КП «КВПВ», в Харкові утилізують близько 100 тис. ялинок. Роботи будуть виконані протягом двох тижнів. У літній сезон дробильні установки використовуватимуться для переробки гілок після кронування дерев.

На підприємстві зазначили, що з кожним роком кількість викинутих новорічних дерев зменшується - все більше харків'ян вважають за краще встановлювати на Новий рік штучні ялинки.

 

comments powered by HyperComments