Харківські активісти запалили файєри під вікнами Кучера (ФОТО)

Четвер, 23 січня 2020, 21:26
Активісти провели акцію з метою привернути уваги влади до стану аварійності на дорогах Харківської області.
Харківські активісти запалили файєри під вікнами Кучера (ФОТО)

Як повідомляє Depo.Харків, акцію увечері 23 січня під стінами Харківської ОДА організували члени ГО «Антикорупційний блок учасників АТО». Вони під’їхали до головного входу Будинку Рад на вулиці Сумській, 64 на автомобілі та запалили файєри. Один з учасників акції тримав плакат «Поверніть безпеку».

Організатор акції, представник «Антикорупційного блоку учасників АТО» Антон Сосницький зазначив, що метою заходу є привернення уваги керівництва Харківської області до проблеми уникнення відповідальності водіями автомобілів з іноземною реєстрацією, які скоюють ДТП. Він зауважив, що протягом останніх двох днів у Харкові сталася низка резонансних аварій за участю авто на іноземній реєстрації, внаслідок одної з них навіть загинула людина.

Сосницький підкреслив, що учасники акції протесту не виступають проти дешевого розмитнення авто, однак вимагають притягувати винуватців ДТП до відповідальності. Він додав, що через прогалини в законодавстві водії авто після ДТП можуть покинути транспортний засіб і після цього не нести ніякої відповідальності, а «керівництво професійних структурних підрозділів не звертає на це уваги».

«Вимагаємо від керівництва обладміністрації відреагувати на проблему, провести нараду з усіма відповідальними особами і відновити безпеку на дорогах Харківщини», - підсумував Сосницький.

Нагадаємо, сьогодні, 23 січня, у Харкові під колесами іномрки загинув пішохід. 15 січня у Харкові швидка допомога, що перевозила чоловіка з інфарктом, зіткнулась з позашляховиком. За інформацією КЗОЗ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», водій Toyota не пропустив автомобіль швидкої, їхав зі світло-звуковими сигналами.

Нагадаємо також, що за 9 місяців минулого року на дорогах Харківської області сталося 8402 аварії. Зареєстровано 1225 ДТП, в яких постраждали 1517 осіб.

comments powered by HyperComments