Опалювальний сезон на Харківщині під загрозою зриву – «Нафтогаз»

П'ятниця, 24 січня 2020, 16:25
«Нафтогаз» з 1 лютого може перекрити газ боржникам, в тому числі і підприємствам у Харківської області.
Опалювальний сезон на Харківщині під загрозою зриву – «Нафтогаз»

За даними Depo.Харків, на Харківщині 5 компаній, які заборгували великі суми НАК.

У списку боржників – 37 виробників, п’ять з яких діють в Харківській області. «Неналежні розрахунки таких підприємств за газ створюють загрозу для теплопостачання споживачів в 30 містах в опалювальний період. Компанія письмово повідомила ці підприємства про необхідність проведення термінових розрахунків для уникнення припинення газопостачання», - сказано в повідомленні.

В прес-службі НАК також нагадали, що відповідно до укладених договорів щодо постачання газу, остаточний розрахунок за газ, спожитий у грудні 2019 року, має бути здійснений до 25 січня.

Зокрема, до списку боржників увійшли Кочетоцьке виробниче комунальне підприємство водопровідно-комунального господарства (сума заборгованості складає 566,3 тис. грн, мінімально необхідно сплатити 486,3 тис. грн), чугуївське ТОВ «ДВ Нафтогазовидобувна компанія» (заборгованість – 12,8 млн грн, необхідно сплатити 9,3 млн грн), харківське ОСББ «Наш дім 20-А» (заборгованість – 61 тис. грн, необхідно сплатити 18,6 тис. грн), ОСББ «Наш дім-2010» (заборгованість – 42,4 тис. грн, необхідно сплатити 12,5 тис. грн), харківське КП «Обласний інформаційно-технічний центр» (заборгованість – 133,7 млн грн, необхідно сплатити 29,6 млн грн).

Нагадаємо, в Харкові зросли тарифи на холодну воду.

comments powered by HyperComments