В Харкові зросли тарифи на холодну воду

П'ятниця, 24 січня 2020, 12:58
Харків’янам доведеться платити 18,1 гривню за один кубометр холодної води.
В Харкові зросли тарифи на холодну воду

Як повідомляє NewsRoom, про це повідомив представник НКРЕКП Василь Без'язичний.

«На водовідведення «Харківводоканал» просив 5,46 гривень, остаточно підтвердили 5,32 гривні. Водопостачання – «Харківводоканал» просив 13,12, погоджено 12,69», - сказав він.

За словами директора фінансово-економічного департаменту КП «ХКОВ» Яни Хайло, основна причина зростання тарифу – підвищення вартості електроенергії, паливно-мастильних матеріалів, реагентів для очищення води, підвищення заробітної плати.

На даний момент тариф на водопостачання становить 10,21 гривень за кубометр, а на водовідведення - 5,22. Тепер же вартість куба води складе 18,01 гривні. Таким чином, подорожчання після затвердження нових цін складе 16,7%.

Нагадаємо, у зверненні до НКРЕКП харківське комунальне підприємство зазначило, що необхідність підвищення тарифів обґрунтована збільшенням обсягів реалізації послуг з централізованого водопостачання на 2,38%, зростанням витрат на оплату праці, витрат на оплату податків та зборів, витрат на оплату електричної енергії тощо. Також змінилися витрати, пов'язані з обслуговуванням кредитних проектів Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

Нагадаємо також, що з січня споживачі газу міста Харкова отримуватимуть два рахунки: один за газ від постачальника природного газу, другий - за його розподіл-доставку від АТ «Харківміськгаз». Вартість доставки газу розраховується індивідуально для кожного клієнта та залежить від використаного ним обсягу газу в минулому газовому році (з 1 жовтня по 30 вересня). Щомісячний платіж за доставку розраховується так: індивідуальний обсяг використаного газу ділиться на 12 частин і помножується на діючий тариф на доставку газу (з 1 січня - 0,36 грн (з ПДВ).

comments powered by HyperComments