У Харкові придбають нові тролейбуси і вагони метро

Неділя, 26 січня 2020, 11:22
У міської влади в планах на 2020 рік - придбання нового рухомого складу пасажирського електротранспорту.
У Харкові придбають нові тролейбуси і вагони метро

Про це  на засіданні постійної комісії з питань транспорту, зв'язку та екології Харківської міської ради доповів заступник директора Департаменту інфраструктури Олександр Куколь, повідомили у прес-службі міськради.

За його словами, у 2019-2020 роках планувалося закупити 57 односекційних тролейбусів за рахунок кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку. Станом на 1 січня 2020 року отримано 43 тролейбуси, з яких 38 вже працюють на лінії. Крім того, планується закупити ще 48 тролейбусів (12 - двосекційних, 36 - односекційних) за рахунок кредиту Європейського інвестиційного банку.

За рахунок різних фінансових джерел місто збирається придбати 120 вагонів метро. Також у 2020 році буде продовжено будівництво третьої лінії Харківського метрополітену: довжина ділянки з двома станціями - «Державінською» і «Одеською» - складе 3,5 км.

Також Олександр Куколь нагадав, що у 2019 році на розвиток міського електротранспорту було спрямовано 759 млн грн, що на 44% більше, ніж у 2018 році. Була побудована тролейбусна лінія від ст. м. «Героїв Праці» на Північну Салтівку, реконструйовані 3 км трамвайних шляхів і переїздів, у т.ч. у пров. Рибасівському, на вул. Євгена Котляра, вул. Гольдбергівській, вул. Москалівській, вул. Плеханівській, вул. Польовій, вул. Академіка Павлова. Також були капітально відремонтовані 74 зупиночних пункти міського пасажирського транспорту, побудовано 15 світлофорних об'єктів.

comments powered by HyperComments