Сьогодні центром Харкова пройде смолоскипний марш

Середа, 29 січня 2020, 09:48
29 січня, до 102-ї річниці бою під Крутами Патріоти проведуть смолоскипний марш у Харкові, щоб вшанувати подвиг молодих крутянців
Сьогодні центром Харкова пройде смолоскипний марш

Про це повідомили організатори акції у Facebook.

«Хода розпочнеться о 18:30 від стели «Слава Україні» на площі Конституції й пройде маршем до харківської філармонії, де відбудеться урочистий захід та нагородження ветеранів війни на сході України. Ці ветерани, так само як і Крутянці в свій час - були студентами, коли пішли на фронт боронити нашу країну. Офіційні нагороди будуть вручати представники Міністерства у справах ветеранів.

Тоді, 1918-го, коли більшовики розв’язали криваву війну проти українців, – кадрові військові відсиджувалися по диванах, а професійні політики дременули з небезпечного Києва. Натомість, молоді ідеалісти взялися за зброю.

Українська молодь під проводом жменьки вірних присязі та обов’язку старшин вистояла під Крутами, спинивши на кілька днів наступ на Київ. За цей час вдалося укласти Брест-Литовський мирний договір, який фактично означав міжнародне визнання української незалежності.

Нині ситуація до болю нагадує виклики та загрози столітньої давнини, але патріоти не повторять помилок минулого і не дадуть колаборантам і корупціонерам у вишиванках зрадити Україну ще один раз», - йдеться в повідомленні.

comments powered by HyperComments