В Харкові Північно-Східний відділ Українського інституту національної пам'яті презентував виставку «Українське військо: 1917-1921» (ФОТО)

Середа, 29 січня 2020, 13:41
Виставка відкрилась в Харківському історичному музеї відкрили вчора, 28 січня.
В Харкові Північно-Східний відділ Українського інституту національної пам'яті презентував виставку «Українське військо: 1917-1921» (ФОТО)

Спеціалісти Українського інституту національної пам’яті підготували експозицію про історію українських збройних формувань періоду визвольних змагань, повідомляє «Правий Сектор Харківщина».

Інформаційні банери містять дані про створення Українського війська, його організацію, однострої та відзнаки, озброєння. А також там є інформація про відомі бойові операції, походи, прославлені збройні формування та їх славетних командирів, як отаман Натієв та Болбочан.

«Пройшло вже сто років від тих історичних подій, а ворог України залишився той самий. Так само, як і тоді, наші прадіди збирали військо проти московського окупанта, так і зараз, ми знову відновлюємо українську армію та створюємо добровольчі батальйони, щоб захистити рідну землю від скаженого сусіда.

Ми дуже вдячні вторам та організаторам виставки, Марії Тахтауловій, а також Едуарду Зубу за цікавий екскурс у минуле. Північно-Східний відділ Українського інституту національної пам'яті став насправді осередком відродження правдивої української історії, її найславетніших сторінок і справжніх національних героїв. Велику справу робите. Успіхів вам і наснаги», - йдеться у повідомленні.

comments powered by HyperComments