За звільнення заручниці харківський поліцейський отримав нагородну зброю (ФОТО)

Четвер, 30 січня 2020, 16:22
Харківського поліцейського, який у грудні минулого року врятував життя заручниці, отримав відзнаку МВС України «Вогнепальна зброя».
За звільнення заручниці харківський поліцейський отримав нагородну зброю (ФОТО)

Як повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області, нагородну зброю 34-річному заступнику начальника відділу кримінальної поліції Олександру Гіцелєву вручив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Нагадаємо, 24 грудня в Немишлянському районі Харкова озброєний ножом чоловік захопив заручницю. Начальник карного розшуку районного відділу поліції запропонував себе в якості обміну на заручницю. Зловмисник погодився та відпустив її.

Поліцейський, опинившись поряд із озброєним зловмисником, став продумувати план його затримання. Для цього оперативник тягнув час, щоб заспокоїти знервованого громадянина, викликати в нього довіру. Між чоловіками зав’язалася розмова, поліцейський запропонував злодію закурити. Коли той відволікся на запалювання цигарки, працівник карного розшуку кинувся на злодія, але той встиг вдарити його ножем.

Довідка: Відзнаками МВС «Вогнепальна зброя» та «Холодна зброя» нагороджуються особи начальницького складу органів внутрішніх справ,  військовослужбовці внутрішніх військ, державні службовці, особи інших міністерств та відомств, які мають офіцерське  або спеціальне звання, інші громадяни України за сумлінну службу, особливі заслуги в боротьбі зі злочинністю, охороні громадського порядку, захисті конституційних прав та свобод людини і громадянина, за бездоганну багаторічну службу, зразкове виконання військового, службового та громадського обов'язку, виявлені при цьому честь і доблесть.

comments powered by HyperComments