На Харківщині двоє поліцейських погоріли на хабарі (ФОТО, ВІДЕО)

Понеділок, 3 лютого 2020, 16:29
Два старшим оперуповноважених Нацполіції у Люботині вимагали у юнака тисячу доларів за уникнення кримінальної відповідальності.
На Харківщині двоє поліцейських погоріли на хабарі (ФОТО, ВІДЕО)

Як повідомили у прес-службі обласної прокуратури, поліцейських було затримано «на гарячому» під час отримання хабаря.

«До правоохоронних органів звернулись жінка разом з сином з інформацією про те, що працівники поліції вимагають у її сина грошові кошти за уникнення кримінальної відповідальності за фактом можливої причетності її сина до вчинення крадіжки.

У ході досудового розслідування встановлено, що, знаходячись у салоні службового автомобілю, два старших оперуповноважених сектору кримінальної поліції Люботинського відділу поліцїї Харківського ВП ГУНП одержали від заявниці неправомірну вигоду у сумі 1000 доларів США за не складання, не реєстрацію та не передачу до слідчого підрозділу поліції матеріалів за фактом можливої причетності її сина до вчинення крадіжки, які могли стати підставою для притягнення  останнього  до кримінальної відповідальності», - йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення їх від займаних посад.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 17 січня слідчими Державного бюро розслідувань спільно з Генеральною інспекцією Офісу Генерального прокурора при отриманні неправомірної вигоди викрито одного з прокурорів Харківської місцевої прокуратури.

На початку грудня  минулого року харківський правоохоронець був затриманий «на гарячому» під час отримання 75 тисяч гривень. Правоохоронець вимагав у обвинуваченого 6 тисяч доларів. За ці гроші поліцейський обіцяв не притягувати харків’янина до кримінальної відповідальності.

У липні  двоє слідчих міського відділу Національної поліції Запорізької області вимагали від представниці комерційної структури Харкова десять тисяч  доларів. За ці гроші поліцейські обіцяли підприємцю закрити кримінальне провадження за нібито заволодіння майном комерсантів із Запорізької області. Зловмисники залучили колишнього співробітника Харківського підрозділу поліції в якості посередника.

У травні співробітники Служби безпеки України викрили та блокували протиправну діяльність групи працівників Головного Управління Національної поліції в Харківській області, які систематично отримували хабарі з наркоторговців.

 

 

 

comments powered by HyperComments