Проїзд державними дорогами Харківської області забезпечено - САД

Четвер, 6 лютого 2020, 10:28
5 лютого 2020 року Харківська область перебувала під впливом циклону. Спостерігались опади у вигляді снігу, мокрого снігу.
Проїзд державними дорогами Харківської області забезпечено - САД

Близько 18:00 години вечора у північно-західній частині області опади почали закінчуватись. На 05:00 годину ранку 6 лютого остаточні опади спостерігались в Ізюмському та Сахновщинському районах. Температура вночі  коливалась від -3°С до -7°С.  

Дорожні підприємства працювали на всіх напрямках. Особлива увага  була спрямована на маршрути з найбільшою інтенсивністю руху та на аварійно небезпечні ділянки (спуски, підйоми) на автомобільних дорогах державного значення.

В деяких районах (Сахновщинський, Ізюмський, Зміївський, Лозівський, Первомайський, Золочівський) спостерігалась низова хуртовина та почали відкладатися снігові перемети на автомобільних шляхах. Саме там працює снігоприбиральна техніка.

Протягом доби, на дорогах області працювало близько 200 одиниць спецтехніки та 230 робітників дорожнього господарства. В період з 5 по 6 лютого для обробки доріг  протиожеледними матеріалами було використано 2000м3 піщано-соляної суміші та 234т технічної солі.

Завдяки злагодженій взаємодії з працівниками ДП «Харківський облавтодор», Патрульної поліції, ДСНС у Харківській області  та Укртрансбезпеки вдалось досягти безперебійного руху автотранспорту на дорогах загального користування державного значення.

За прогнозом синоптиків, лише зранку 6 лютого у південній половині області спостерігатиметься невеликий сніг. Пориви вітру 15 - 20 м/с. На дорогах місцями ожеледиця. Температура повітря по області вдень 0°С -5°С морозу. Працівники дорожніх підприємств постійно проводять моніторинг стану проїзду, як патрульним обстеженням так і за допомогою існуючих камер спостереження.

Шановні водії, коли дорога засніжена або покрита ожеледицею, гальмівний шлях збільшується у рази. З особливою обережністю рухайтеся по мостах та естакадах, відмовтесь від ризикованих маневрувань. Неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху!

При Службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування дорожників та спеціальної техніки на автомобільних дорогах Харківщини. У разі виникнення надзвичайної ситуації телефонуйте за номером диспетчера 336-77-00

comments powered by HyperComments