Забудовник відшкодував до бюджету несплачені податки на суму понад 8 млн гривень

Четвер, 6 лютого 2020, 18:46
Під процесуальним керівництвом прокуратури області завершено досудове розслідування за фактом несплати податків харківським забудовником, який не будучи підприємцем, здійснював господарську (підприємницьку) діяльність з будівництва та реалізації нерухомості.
Забудовник відшкодував до бюджету несплачені податки на суму понад 8 млн гривень

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

Як розповів начальник відділу прокуратури Артур Оганнісян, встановлено, що фізичною особою – забудовником протягом 2013 – 2017 років організовано будівництво та реалізацію квартир, таунхаусів та будинків, розташованих у м. Харкові. Незважаючи на отримання доходу від реалізації понад 20 об’єктів нерухомості, забудовник «забув» зареєструватись підприємцем та сплатити відповідні податки до державного бюджету.

У ході слідства вказаному забудовнику повідомлено про підозру за фактом ухилення від сплати податків у великих розмірах (ч. 2 ст. 212 КК України).

Разом з цим забудовником відшкодовано до бюджету несплачені податки та фінансові санкції на суму понад 8 млн гривень.

Прокуратурою Харківської області у зв’язку з повним відшкодуванням підозрюваним шкоди, завданої внаслідок несплати податків, за його клопотанням складено та направлено до суду клопотання про звільнення останнього від кримінальної відповідальності на підставі ч. 4 ст. 212 КК України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало слідче управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС в Харківській області.


 

comments powered by HyperComments