На Харківщині відбудеться ще один Ярмарок здоров’я

Вівторок, 11 лютого 2020, 12:38
У суботу, 15 лютого, в приміщенні Коломацького Центру первинної медико-санітарної допомоги (вул Гетьмана І. Мазепи, 9) відбудеться Ярмарок здоров’я.
На Харківщині відбудеться ще один Ярмарок здоров’я

На заході мешканці та гості Коломаччини зможуть безкоштовно пройти експрес-діагностику та отримати консультації фахівців щодо здорового способу життя та профілактики захворювань, повідомили у прес-службі облради.

«Ярмарок здоров’я» покликаний популяризувати та поширити знання мешканців громад у питаннях профілактики хвороб та збереженні власного здоров’я, - зазначила Христина Чайка, організаторка заходу, виконавча директорка «Українсько-Німецької Медичної Асоціації». - Проведення подібних заходів дозволяє людям пройти обстеження у різних фахівців в одному місці, а також поліпшує комунікацію між лікарями та пацієнтами».

Відвідувачі Ярмарку зможуть поспілкуватися із сімейними лікарями, проконсультуватися з вузькими спеціалістами (онкологом-мамологом, дерматологом-онкологом, офтальмологом тощо), здати аналіз на визначення рівня цукру в крові, зробити кардіограму, ультразвукову діагностику серця та отримати важливу інформацію про стан свого здоров'я.

Також кожний охочий зможе взяти участь у майстер-класі з надання першої невідкладної допомоги. Для маленьких відвідувачів працюватиме інтерактивний майданчик «Плюшевий лікар».

Стартує Ярмарок здоров’я о 10.00 і триватиме до 15.00 (Центр первинної медико-санітарної допомоги (вул.Гетьмана І. Мазепа).

Це вже п'ятий Ярмарок здоров’я, який відбудеться в рамках проєкту «Ефективна первинна медицина в громаді». Всього заплановано 15 подібних заходів. Перший Ярмарок відбувся в смт. Пісочин 18 серпня 2019 року, другий – 12 жовтня 2019 у смт Золочів, третій – 15 грудня у смт Солоницівка. Четвертий - 25 січня 2020 року у смт. Шевченково. На заходах свій стан здоров’я перевірили понад 2500 відвідувачів.

comments powered by HyperComments