Участь колишнього ректора у виборах в ХМАПО це справжня корупція - Діасамідзе

Четвер, 13 лютого 2020, 11:24
На посаду ректора Харківської медичної академії післядипломної освіти претендує колишній керівник академії Олександр Хвисюк, якого звинувачують у багатомільйонних фінансових порушеннях.
Участь колишнього ректора у виборах в ХМАПО це справжня корупція - Діасамідзе

Як повідомляє Newsroom з посиланням на одного з конкурентів Хвисюка Елгуджа Діасамідзе, аудиторська перевірка виявила порушення більше ніж на п’ять мільйонів гривень у 2017 - 2019 роках. При цьому у бюджет не отримав 3,7 мільйона.

Учасник виборів ректора повідомляє, що Олександра Хвисюка давно були повинні усунути з посади. Ще в 2018 році Міністерство охорони здоров'я не прийняло його звіт про виконання контракту. Ситуація повторилася і в наступному році. На думку фахівців, обидва документи рясніли неправдоподібними цифрами. Втім, ніякої адміністративної реакції з боку МОЗ не було. Діасамідзе вважає, що причиною цього стала підтримка з боку високопоставлених чиновників міністерства.

Звільнити Олександра Хвисюка вдалося лише 21 січня цього року. Але багаторічний глава медакадемії післядипломної освіти не здався і подав документи для участі у виборах ректора. При цьому ще під час свого перебування на посаді він звільнив професора Діасамідзе, який займався розслідуванням корупційних порушень в вузі.

«Я вважаю, що участь Хвисюка в новому конкурсі на посаду ректора ХМАПО - це шалена корупція! По-іншому це просто не називається», - каже Елгуджа Діасамідзе.

Суд відновив кандидата на посади керівника одного з інститутів ХМАПО. Однак у відповідь Хвисюк ліквідував сам інститут. Згідно із законодавством Діасамідзе повинен був отримати рівноцінний пост, проте його так і не призначили, а через два тижні - знову звільнили нібито за «прогули».

Міністерство охорони здоров'я відсторонило обох кандидатів від виборів, залишивши на фінішній прямій професора ХМАПО Богдана Федака та завідувачку кафедри педагогіки Олену Касьянову. Зараз Елгуджа Діасамідзе намагається в суді відстояти свою посаду і планує розбиратися з питанням про недопуск до виборів.

Нагадаємо, Олександр Хвисюк звільнив Елгуджа Діасемідзе в кінці минулого року - відразу на наступний день після того, як той заявив про наміри балотуватися. Після чого вже самого Хвисюка в січні від виконання обов'язків ректора звільнив МОЗ. Конфлікт професора з ректором має давню історію - тому постійно доводилося виступати щитом між імпульсивним професором, на якого Хвисюку регулярно йшов потік скарг від деканів та завідувачів кафедрами. За це Діасемідзе публічно критикував ректора за корупційні схеми і зловживання в академії.

comments powered by HyperComments