У Харкові відкрито Почесне консульство Республіки Казахстан

Субота, 15 лютого 2020, 13:37
На вулиці Полтавський Шлях, 7 відбулося урочисте відкриття Почесного консульства Республіки Казахстан у Харкові.
У Харкові відкрито Почесне консульство Республіки Казахстан

Першими ознайомились із роботою установи – голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Казахстан Самат Ордабаєв, Почесний консул Республіки Казахстан у Харкові Емін Наджафлі, повідомили у прес-службі облради.

У своїй вітальній промові Сергій Чернов наголосив на важливості подальшого розвитку двосторонніх відносин та запевнив дипломатів у тому, що Харківська обласна рада всебічно сприятиме діяльності консульства.

«Харківщина зацікавлена у поглибленні взаємовигідної співпраці з Казахстаном, і я впевнений, що відкриття офісу Почесного консульства Республіки Казахстан в області надасть новий поштовх для подальшого розвитку конструктивного та плідного співробітництва», – сказав Сергій Чернов.

Голова Харківської обласної ради також зауважив, що пан Емін Наджафлі, який став Почесним консулом Республіки Казахстан у Харкові, має багатий професійний і особистий досвід, який дозволить з успіхом реалізовувати спільні українсько-казахські проекти спрямованні на розширення співпраці у різних сферах і напрямках.

Зі свого боку Почесний консул Республіки Казахстан у Харкові Емін Наджафлі запевнив, що «консульство буде завжди відкрите для обговорення різних питань і можливостей спільної реалізації будь-яких ініціатив, спрямованих на розширення нашої співпраці».

Сьогодні між Харківщиною та Казахстаном спостерігається позитивний баланс торгових стосунків, а саме зростання за останній рік показників товарообороту та приріст експорту. Зокрема, серед підприємств, які мають економічні торгівельні контакти – заводи Південкабель и Турбоатом, завод Підйомно-транспортного устаткування; Харківська бісквітна фабрика, Фармацевтична компанія «Здоров’я», Філіп Морріс Україна тощо.

comments powered by HyperComments