Харківщина лідирує у списку боржників за житлово-комунальні послуги

Понеділок, 17 лютого 2020, 12:47
Жителі Харківської та Дніпропетровської областей є найбільш недисциплінованими платниками за комунальні послуги.
Харківщина лідирує у списку боржників за житлово-комунальні послуги

Дані про заборгованість українців станом на початок року публікує портал «Слово і Діло» з посиланням на Державну службу статистики.

Так, найвищий рівень заборгованості за послуги ЖКГ у Дніпропетровській і Харківській областях – 7,7 млрд і 7,1 млрд грн відповідно. Борги в Києві становлять 6,7 млрд грн. Найменший борг у жителів Житомирської області – 427,5 млн грн.

Нагадаємо, наприкінці січня «Нафтогаз» попередив, що з 1 лютого може перекрити газ боржникам. У списку боржників – 37 виробників, п’ять з яких діють в Харківській області.

Нагадаємо також, що з січня споживачі газу міста Харкова отримуватимуть два рахунки: один за газ від постачальника природного газу, другий - за його розподіл-доставку від АТ «Харківміськгаз». Вартість доставки газу розраховується індивідуально для кожного клієнта та залежить від використаного ним обсягу газу в минулому газовому році (з 1 жовтня по 30 вересня). Щомісячний платіж за доставку розраховується так: індивідуальний обсяг використаного газу ділиться на 12 частин і помножується на діючий тариф на доставку газу (з 1 січня - 0,36 грн (з ПДВ).

comments powered by HyperComments