На Харківщині планують затвердити програму з підсилення заходів пожежної безпеки

Вівторок, 18 лютого 2020, 17:33
До розгляду сесії Харківської обласної ради винесуть питання про затвердження обласної Програми забезпечення пожежної безпеки на об’єктах масового перебування людей, розташованих у Харківській області, на 2020 – 2023 роки.
На Харківщині планують затвердити програму з підсилення заходів пожежної безпеки

Як повідомляє прес-служба облради, про це йшлось на засіданні постійної комісії обласної ради з питань екології, надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків.

Метою Програми є реалізація державної політики у сфері пожежної безпеки. Її впровадження має зняти соціальну напругу та збільшити інформаційний вплив щодо дотримання правил пожежної безпеки. Фінансування заходів Програми передбачено за рахунок коштів обласного бюджету.

Реалізація заходів Програми забезпечить безпечне функціонування об’єктів, їх укомплектування первинними засобами пожежогасіння та обладнання автоматичними системами протипожежного захисту. Дозволить утримання у працездатному стані джерел протипожежного водопостачання; зменшить вірогідність виникнення пожеж на об’єктах, а також дозволить своєчасно проводити роботи з обробки дерев’яних конструкцій вогнезахисним покриттям.

Окрім того, Програмою передбачено підготовку керівного складу, працівників, діяльність яких пов’язана з пожежною безпекою; проводження навчання людей щодо дотримання правил пожежної безпеки та дій у випадку виникнення пожежі.

Нагадаємо, чергова сесія Харківської обласної ради відбудеться 27 лютого. Серед 60 питань порядку денного сесії Харківської обласної ради, яка відбудеться 27 лютого, 7-м йде питання про дострокове припинення повноважень першого заступника голови Харківської обласної ради.

comments powered by HyperComments