В Харків вшанували Героїв Небесної Сотні (ФОТО)

П'ятниця, 21 лютого 2020, 09:45
Харківські активісти 20 лютого зібрались на площі Небесної сотні, щоб згадати поіменно усіх героїв, які пожертвували життям заради майбутнього України.
В Харків вшанували Героїв Небесної Сотні (ФОТО)

Промову виголосив отець Віктор Маринчак, настоятель храму Св. Іоанна Богослова, повыдомили у прес-службы ХОДА.

«Нам важко згадувати ті страшні години, коли розстрілювали наших побратимів. Ми бачили рідних і близьких тих людей, що загинули. Ми пам’ятаємо їх, ми бачили їхні тіла. Мені досі згадується, як здивувало мене те, якими красивими вони були – навіть у труні, навіть після смертельних поранень. Бо духовна краса долає смерть, - сказав отець Віктор. - Це люди, які мали вишуканий розум, вигострену думку, але сталеву волю. Таку, як криця, яка долає все».

Віктор Маринчак підкреслив, що досвід Майдану – це «досвід перемоги духу над усіма силами, які є ворожими свободі, світлу і правді. У цій перемозі духу над ворожими силами ми подолали - хоча б частково - «голодоморний синдром» – синдром страху. Я нагадаю, як ми стояли в лютий мороз на скаженому вітрі, непохитні, – тоді, коли нас оточували вороги. Тут чи в Києві. Стояли і розуміли: крок назад і - прірва».

«Досі влада не спромоглася довести розслідування розстрілів протестуючих, які зараз краще назвати не "розстрілами", а терактом. Досі в Харкові немає меморіалу Героям, про який чиновники вже і не згадують. Досі не покарані вбивці, "беркутасти" гуляють на волі, і ті, хто давав їм злочинні накази.

Але ми пам'ятаємо і нагадуємо владі, Небесна Сотня – це новітні українські Герої, чия відвага і мужність будуть прикладами для прийдешніх поколінь, і завдяки яким вини також змогли прийти до влади. І, якщо влада про це забуває, то ми нагадаємо і зробимо все, щоб пам'ять про Героїв Майдану жила вічно», - пише Правий Сектор Харківщина.

comments powered by HyperComments