Державний архів Харківський області потребує фінансування для упередження аварійної ситуації

Неділя, 23 лютого 2020, 13:51
Постійна комісія Харківської облради розглянула хід виконання у 2019 році низки галузевих програм, зокрема Програми розвитку архівної справи в Харківській області на 2017-2021 роки.
Державний архів Харківський області потребує фінансування для упередження аварійної ситуації

У минулому році з обласного бюджету було спрямовано 2,4 млн грн: 1,4 млн грн – на забезпечення охорони приміщень архіву та цілісності документів Національного архівного фонду України, решту – на придбання книжкового сканера для оцифрування документів НАФ України для забезпечення спрощеного доступу до них, повідомили у прес-службі облради.

На сьогодні, за словами заступника керівника установи Євгена Куща, є кілька першочергових господарських завдань для забезпечення безперебійної діяльності архіву. Зокрема, у будівлі, що на Московському проспекті, 7, склалася небезпечна ситуація з покрівлею. Потребують також реконструкції тепловузли в обох приміщеннях архіву. Оціночна вартість робіт складає 2 млн грн.

Окрім того, на  охоронні заходи в архіві у поточному році заплановані цільовою програмою асигнування з обласного бюджету в обсязі 1,5 млн грн.

Депутати постійної комісії взяли до відома інформацію про стан розвитку архівної справи в регіоні

comments powered by HyperComments