На харківських водоймах за тиждень на загинули 7 чоловік, з них 2 дітей

Понеділок, 24 лютого 2020, 10:24
Впродовж тижня, з 17 по 24 лютого 2020 року підрозділи Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області цілодобово несли бойове чергування та оперативно реагували на надзвичайні події, пожежі, інші виклики.
На харківських водоймах за тиждень на загинули 7 чоловік, з них 2 дітей

Протягом зазначеного періоду рятувальники Харківського гарнізону ДСНС 155 раз виїжджали за сигналом «Тривога», повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

З них 51 виїзд на ліквідацію пожеж та загорянь, 34 виїзди для надання допомоги населенню та на ліквідацію наслідків дорожньо-транспортних пригод, 12 – на знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, 6 – на чергування, 52 – інші виїзди.

Завдяки оперативним діям рятувальників під час ліквідації пожеж минулого тижня врятовано життя 2 особам, ще 50 були евакуйовані із задимлених зон у безпечні місця. На жаль, 5 людей таки врятувати не вдалось.

Піротехніки Харківського гарнізону ДСНС здійснили 12 виїздів на розмінування застарілих боєприпасів часів Другої світової війни. Всього було виявлено та знешкоджено 49 боєприпасів, з яких: 30 артснарядів, 13 мінометних мін та 6 граната.

За тиждень на водних об'єктах області загинуло 7 чоловік, з них 2 дітей. Ще 5 осіб було врятовано.

Головне управління ДСНС України у Харківській області звертається до громадян: завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

• не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

• слідкуйте за станом та справністю електромережі;

• у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

• не паліть у ліжку;

• намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

• подбайте про справність печей та обігрівальних приладів.

Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

 

comments powered by HyperComments