Судові засідання з повернення роздерибанених земель «Гомільшанським лісам» постійно переносяться – активісти

Середа, 26 лютого 2020, 16:27
Намагаючись повернути «Гомільшанським лісам» 406 незаконно розданих ділянок прокуратура Харківської області створила в Зміївський районний суд Харківської області справжній конвеєр.
Судові засідання з повернення роздерибанених земель «Гомільшанським лісам» постійно переносяться – активісти

Як повідомляє екологічна група «Печеніги» з посиланням на Національний природний парк «Гомільшанські ліси», по кожній ділянці відкривається окреме провадження, по кожному з них проводиться низка засідань.

«25 лютого відбулося 4 засідання по вже розпочатим справам. В них різні відповідачі і особливості захоплення ділянок. Але переносяться вони, по великому рахунку, однаково», - йдеться в повідомлені.

Нагадаємо, на початку лютого колишньому посадовцю оголошено про підозру за передачу у приватну власність ділянок Національного природного парку «Гомільшанські ліси». Повідомлено про підозру по ч. 1, 2 ст. 364 КК України колишньому начальнику управління Держкомзему у Зміївському районі Харківської області.

Нагадаємо також, що в листопаді минулого року щодо осіб, які роздавали землі Національний природний парк «Гомільшанські ліси» було відкрите кримінальне провадження.Предметом позову є визнання незаконними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, якими вказаним фізичним особам надано дозволи на розроблення та затверджено проекти землеустрою зі зміною цільового призначення земельних ділянок, а також безоплатно передано їх у приватну власність фізичних осіб.

comments powered by HyperComments