Дерибан «Гомільшанських лісів»: екс-посадовцю Держкомзему оголошено про підозру

Субота, 8 лютого 2020, 10:54
Колишньому посадовцю оголошено про підозру за передачу у приватну власність ділянок Національного природного парку «Гомільшанські ліси».
Дерибан «Гомільшанських лісів»: екс-посадовцю Держкомзему оголошено про підозру

Як повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області, повідомлено про підозру по ч. 1, 2 ст. 364 КК України колишньому начальнику управління Держкомзему у Зміївському районі Харківської області.

Правоохоронці встановили, що у 2007-2011 роках він підписав позитивні висновки по проектам землеустрою щодо відведення трьох земельних ділянок для індивідуального дачного будівництва та будівництва житлових будинків у власність громадянам.

Надалі це стало підставою для передачі земель природно-заповідного фонду у приватну власність. Таким чином, дії посадовця призвели до вибуття з державної власності земельних ділянок лісогосподарського призначення, які перебувають у межах Національного природного парку «Гомільшанські ліси» та відносяться до категорії земель природно-заповідного фонду.

Нагадаємо, на початку лютого у Гомільшанських лісах на Харківщині активісти зафіксували черговий «дерибан». В Гайдарах місцеві ділки захопили частину території Національному парку для своїх потреб. Для порушення кримінальної справи за цим фактом разом із Правий Сектор / Харківщина і представниками адміністрації Парку нами на місце була викликана поліція.

Нагадаємо, в листопаді щодо осіб, які роздавали землі Національний природний парк «Гомільшанські ліси» було відкрите кримінальне провадження.Предметом позову є визнання незаконними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, якими вказаним фізичним особам надано дозволи на розроблення та затверджено проекти землеустрою зі зміною цільового призначення земельних ділянок, а також безоплатно передано їх у приватну власність фізичних осіб.

В жовтні минулого року в Національному парку «Гомільшанськи ліси» біля села Гайдари було знищено 7 дубів діаметром від 37 до 68 сантиметрів. У злочині звинуватили безхатченка – ніде не прописаного мешканця Змієва, раніше засудженого за незаконний обіг наркотиків і двічі – за крадіжку. За даними активістів, до злочинної схеми, ймовірно, причетні місцеві правоохоронці.

comments powered by HyperComments