Підставити безхатченка: на Харківщині винайшли нову схему крадіжки лісу - активісти

Вівторок, 14 січня 2020, 10:49
В жовтні минулого року в Національному парку «Гомільшанськи ліси» біля села Гайдари було знищено 7 дубів діаметром від 37 до 68 сантиметрів.
Підставити безхатченка: на Харківщині винайшли нову схему крадіжки лісу - активісти

Як повідомили активісти з екологічної групи «Печеніги», у злочині звинуватили безхатченка – ніде не прописаного мешканця Змієва, раніше засудженого за незаконний обіг наркотиків і двічі – за крадіжку.

За даними активістів, до злочинної схеми, ймовірно, причетні місцеві правоохоронці.

«Оскільки злочин відбувся на заповідній території, її служба охорони провела власне розслідування. З службової записки начальника служби державної охорони НПП «Гомільшанські ліси» О. Срібного: «Під час бесіди К. повідомив, що за пропозицією дільничого інспектора поліції Зміївський відділ поліції Головного управління в Харківській області Харківській області 16.10.19 близько о 14 годині він спільно з цим дільничим та ще двома працівниками поліції їздив до лісового масиву поблизу с. Гайдари, де до них через деякий час під’їхав на автомобілі іноземного виробництва темного кольору раніше невідомий йому громадянин.

З даним громадянином вони на його автомобілі заїхали до лісового масиву, після чого цей громадянин своєю бензопилою приблизно за 20 хвилин зрізав сім дубів, на місці залишив іншу бензопилу та поїхав, сказавши К., щоб він залишався на місці. Після того на місце події приїхали працівники поліції, які почали фотографувати та міряти пні зрізаних дерев. За те, що К. скаже, що це начебто він зрізав дерева, працівники поліції заплатили йому 200 грн., пообіцяв, що йому начебто загрожує тільки штраф», - йдеться у повідомленні.
 

comments powered by HyperComments