Махінації із землею на Харківщині: голові фермерського господарства повідомлено про підозру

Неділя, 1 березня 2020, 14:53
Близнюківським відділом Лозівської місцевої прокуратури повідомлено про підозру голові фермерського господарства за фактом використання завідомо підробленого документа та замаху на зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 364-1 КК України).
Махінації із землею на Харківщині: голові фермерського господарства повідомлено про підозру

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Дмитро Нестєров, у серпні 2019 голова фермерського господарства намагався  незаконно отримати в оренду фермерського господарства земельні ділянки, які належать Лозівській міській об’єднаній територіальній громаді, загальною площею близько 26 га та вартістю 710 тис. грн.

Використовуючи завідомо підроблені оригінали документів – накази та договори оренди земельних ділянок з ГУ Держгеокадастру у Харківській області, голова фермерського господарства подав їх до державного реєстратора. На цьому його й було викрито.
Завдяки вжитим прокуратурою заходам попереджено незаконне відчуження земель Лозівської міської об’єднаної територіальної громади.  

Наразі досудове розслідування триває. Максимальна санкція передбачає покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, на початку лютого колишньому посадовцю оголошено про підозру за передачу у приватну власність ділянок Національного природного парку «Гомільшанські ліси». Повідомлено про підозру по ч. 1, 2 ст. 364 КК України колишньому начальнику управління Держкомзему у Зміївському районі Харківської області.

Нагадаємо також, що в листопаді минулого року щодо осіб, які роздавали землі Національний природний парк «Гомільшанські ліси» було відкрите кримінальне провадження.Предметом позову є визнання незаконними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, якими вказаним фізичним особам надано дозволи на розроблення та затверджено проекти землеустрою зі зміною цільового призначення земельних ділянок, а також безоплатно передано їх у приватну власність фізичних осіб.

 

 

comments powered by HyperComments