На Харківщині горить суха трава та очерет: за добу вогнеборці ліквідували 66 пожеж у природних екосистемах

П'ятниця, 6 березня 2020, 12:25
Протягом минулої доби підрозділи Служби порятунку здійснили 66 виїзд на гасіння сухої трави, хвойної підстилки, листя, очерету та сміття. Їхня загальна площа склала понад 30 га.
На Харківщині горить суха трава та очерет: за добу вогнеборці ліквідували 66 пожеж у природних екосистемах

Під час пожеж вогнем було знищено або пошкоджено 2 господарчих споруди та дерев’яний паркан, повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області вкотре закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів та на відкритих територіях. Адже частіше за все, пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності.

Масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі житлових будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень.

Пам’ятайте, що лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки позбавить вас від біди і страждань, що приносять пожежі. Будьте пильними та у разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером Служби порятунку «101».

 

comments powered by HyperComments