Марш за гендерну рівність у Харкові пройшов без грубих порушень публічного порядку

Понеділок, 9 березня 2020, 10:04
У пішій ході в центрі Харкова «Марш жіночої солідарності» взяли участь близько 500 громадян.
Марш за гендерну рівність у Харкові пройшов без грубих порушень публічного порядку

Нагадаємо, що 8 березня з 14:00 до 15:00 учасники заходу пройшли від майдану Свободи по вулиці Сумській до майдану Конституції.  

Правопорядок забезпечували 500 правоохоронців, повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області.

Марш Жіночої Солідарності пройшов вулицею Сумською від площі Свободи до площі Конституції, що є традиційним маршрутом публічних заходів у нашому місті. 

Основними гаслами, що виголошувалися під час Маршу були: “Жінка завжди на часі”, “Вільна жінка - вільна країна!”, “Ну-мо, Харків! Права замість парків!”, “Права жінок - права людини!”, “Не псіхуй! Ратифікуй!”

Під час маршу була організована колона проти мовного сексизму “Я тобі не…”: жінки, вдягнені у яскраві костюми тримали плакати із написами “Не принцеса”, “Не тьолочка”, “Не лялька” тощо.

Наприкінці маршруту, біля Історичного музею, відбувся виступ Queer-essence хору, а також виступи різних жінок щодо актуальних для них питань: забезпечення інклюзивного та безпечного міського простору, рівного доступу до державних послуг, гідних умов лікування, підтримки наркозалежних та ВІЛ-позитивних жінок, досягнення гендерної рівності.

 

comments powered by HyperComments