З початку весни на Харківщині трапилось 144 пожежі у природних екосистемах

Понеділок, 9 березня 2020, 11:24
На Харківщині горіла суха торішня трава, хвойна підстилка, очерет та сміття. Загальна площа випаленої вогнем землі становить біля 80 га.
З початку весни на Харківщині трапилось 144 пожежі у природних екосистемах

Лише минулої доби рятувальники ліквідували 41 подібне загоряння на площі біля 30 га. На щастя обійшлось без людських жертв та втрати майна, повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

Найбільша за площею пожежа виникла у селі Івашки Золочівського району, де вітром розповсюдило вогонь на 8 га відкритої території. Щоб не пустити його у свої хати, місцеві селяни вийшли на допомогу рятувальникам. Але найдивніше те, що самі люди і є винуватцями таких пожеж. Незважаючи на всі попередження Державної служби з надзвичайних ситуацій, вони продовжують спалювати сміттям та торішній бур’ян. І майже щоразу вогонь виходить з-під контролю.

"Шановні громадяни! З кожним днем людська недбалість та навмисні злочинні дії винищують природні екосистеми. Вогонь, при наявності вітру, швидко розповсюджується до територій приватних домоволодінь та може завдати непоправної шкоди. Якщо Ви стали свідком пожежі, негайно телефонуйте до Служби порятунку. Якщо займання невеликої площі спробуйте загасити його самостійно! Пам`ятайте! Безпечним способом переробки сухої трави, листя та інших органічних відходів є компостування", - йдеться у повідомленні.

 

 

comments powered by HyperComments