Кандидат від ЄС на окрузі Кучера була проти висунення Порошенка на другий термін

Вівторок, 10 березня 2020, 10:55
Кандидат у народні депутати на довиборах у Харківської області Вікторія Пташник підписувала звернення до Петра Порошенка з закликом відмовитись від виборів на другий термін.
Кандидат від ЄС на окрузі Кучера була проти висунення Порошенка на другий термін

Резолюцію було прийнято на з’їзді політичної партії «Демократичний Альянс» у 2016 році.

«Через три роки після початку Революції гідності Україна потерпає від корумпованої влади. Кроки на шляху реформ є, але їх швидкість та якість не відповідають очікуванням суспільства, яке сформувало запит на чесну владу з нульовою толерантністю до корупції...

Партія “ДемАльянс” вимагає від політиків старої формації, заплямованих корупцією, причетних до провалів новітньої історії України, вийти з гри та відкрити політичний простір для нового покоління. 

Партія “ДемАльянс” також закликає Президента Петра Порошенка відмовитися від ідеї балотування на другий термін задля того, аби решту каденції присвятити справжній боротьбі за зміни, а не боротьбі за політичні дивіденди, яка неминуче зробить його заручником популізму та угодником олігархічних кланів», - йшлося у резолюції.

У той час Вікторія Пташник, яка зараз балотується у депутати на 179 окрузі від партії Петра Порошенка «Європейська солідарність» була співголовою «Демократичного Альянсу».

Вікторія Пташник була обрана народним депутатом Верховної Ради 8 скликання від «Об'єднання «Самопоміч». У вересні 2015 була виключена з фракції за підтримку в першому читанні конституційних змін, які стосувалися децентралізації і особливого статусу Донбасу.

У липні 2016 року Вікторія Пташник разом з депутатами від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Мустафою Найємом, Сергієм Лещенком і Світланою Заліщук приєдналася до партії «Демократичний Альянс». У листопаді 2016 року у з'їзді партії Пташник була обрана співголовою «ДемАльянсу». У червні 2017 року політик оголосила, що залишає свій пост і членство в політичній силі.

У 2019 Вікторія Пташник балотувалася в народні депутати від партії «Голос» за мажоритарним округом 223 (Шевченківський район Києва), проте програла кандидату від «Слуги народу» Людмилі Буймистер. Після цього Пташник прийняла рішення покинути «Голос» і повернутися в партію Петра Порошенка «Європейська Солідарність».

Нагадаємо, виборчий процес в одномандатному виборчому окрузі №179 на Харківщині стартував 16 січня. Голосування відбудеться 15 березня, до 30 березня включно – встановлення результатів виборів.

 

comments powered by HyperComments