Коронавірус: в Україні ввели тритижневий карантин

Середа, 11 березня 2020, 14:39
З 12 березня по 4 квітня в Україні усі учнів та студентів всіх навчальних закладах відпускають на канікули. Також на цей час скасовуються всі масові заходи.
Коронавірус: в Україні ввели тритижневий карантин

Таке рішення прийняв уряд Шмигаля на засіданні 11 березня.

На засіданні Кабінету Міністрів, 11 березня, прийнято рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Одночасно, задля виконання цього рішення до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

Кабміном запропоновано введення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Також заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні.

Крім того, прийнято рішення закупити інфрачервоне обладнання  для проведення скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорті Бориспіль.

Нагадаємо, з 4 березня у лікарнях та навчальних закладах Харківської області ввели посилений протиепідемічний режим.

Протиепідемічні заходи доручили посилити також у закладах освіти області, зокрема, - проводити санітарне оброблення приміщень та інвентарю. Особливу увагу приділяють вишам, де навчаються студенти-іноземці. Департаменту науки і освіти ХОДА доручено вжити заходи для перенесення строків повернення в Харківську область на навчання іноземних студентів та організувати навчання іноземних студентів з використанням технологій дистанційного навчання.

За словами заступника голови ХОДА Михайла Чернякя у разі, якщо лікарням знадобиться додаткове обладнання або медикаменти, в обласному бюджеті є відповідний фінансовий ресурс. Він підкреслив, що сьогодні головні превентивні заходи запобігання інфікуванню залежать від громадян, які мають дотримуватися головних правил гігієни, уникати місць масового скупчення людей, не займатися самолікуванням, бути в контакті з лікарем.

comments powered by HyperComments