В 179 окрузі розпочато кампанію зі зриву виборів: КВУ застеріг організатора – Заява

П'ятниця, 13 березня 2020, 14:34
Кандидат в депутати на проміжних виборах в 179 окрузі Харківської області звернулась до Президента України з проханням перенести вибори через загрозу пандемії коронавірусу.
В 179 окрузі розпочато кампанію зі зриву виборів: КВУ застеріг організатора – Заява

Як повідомляє Комітет виборців України, фактично це старт кампанії по зриву виборів на Харківщині.

«При цьому активно поширюється маніпулятивна інформація щодо нібито неможливості проведення проміжних виборів народного депутата у зв’язку із коронавірусом», - йдеться в повідомленні.

КВУ наголошує, що згідно з вимогами діючого законодавства наразі немає правових підстав для перенесення дати виборів у 179 окрузі і закликає неухильно дотримуватися рекомендацій ЦВК та організовувати виборчий процес у відповідності до вимог Конституції та законів України.

Мова йде про відеозвернення до Президента, яке оприлюднила на своїй сторінці в соцмережі Facebook кандидат в депутати Тетяна Єгорова-Луценко. За її словами, через занепокоєння і небажання людей брати участь у даних виборах у зв’язку щодо оголошення коронавірусу, експерти прогнозують дуже низьку явку виборців.

«Звертаюсь до Президента України Володимира Зеленського, ЦВК та всіх учасників виборчого процесу з пропозицією перенести вибори, щоб не ставити під загрозу здоров’я більше ніж 150 тисяч виборців для отримання одного кандидата Верховної Ради», - сказала вона.

Нагадаємо, що результати опитування жителів виборчого округа, який провела соціологічна група «Рейтинг» у лютому цього року показують, що шанси на перемогу у Єгорової-Луіценко дуже низькі. За три тижні до виборів за неї готові були проголосувати 0,8% виборців, хто вже визначився і має намір взяти участь в голосуванні.

Зазначимо, що Тетяна Єгорова-Луценко є технічним кандидатом від «Слуги народу». За даними «Страни.ua» вона є близькою знайомою голови Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера та заступника голови ХОГА Олександра Скакуна.

У розпорядженні видання є фото, де ця трійця зафіксована 15 лютого 2020 року (відразу ж після зустрічей на 179-му окрузі) в ресторані «Прага» в Лозівському районі Харківської області.

Нагадаємо також, що кандидат від провладної партії «Слуга Народу» Вікторія Алексійчук за два тижня до виборів зняла свою кандидатуру через низький рейтинг.

 

comments powered by HyperComments