Карантин – це не канікули: харківські школярі навчатимуться дистанційно

П'ятниця, 13 березня 2020, 15:12
Під час тритижневого карантину харківські школярі будуть отримувати та виконувати домашні завдання.
Карантин – це не канікули: харківські школярі навчатимуться дистанційно

Як повідомляє прес-служба Харківської мерії з посиланням на Ольгу Деменко, директора Департаменту освіти, дистанційне навчання розпочнеться з понеділка, 16 березня.

Діти одержуватимуть і виконуватимуть завдання з навчальних предметів вдома, а 11-класники зможуть ретельніше підготуватися до ЗНО. «Кожен вчитель уже сьогодні-завтра спланує роботу, дасть завдання дітям і буде спілкуватися з ними дистанційно», - зазначила Ольга Деменко.

Директор департаменту підкреслила, що зарплатня працівників шкіл і дошкільних навчальних закладах збережеться згідно тарифікації, адже заняття відмінили з незалежних від них причин. Також кошти отримають і непедагогічні працівники – прибиральниці, гардеробники та ін., які під час карантину зможуть виконати частину ремонтних робіт, запланованих на літо.

Ольга Деменко зазначила, що вчителі ходитимуть на роботу, але якщо у них є маленькі діти, яких ні з ким залишити під час карантину, вони можуть працювати дистанційно з дому. Категорично забороняється відправляти працівників у відпустку за власний рахунок. Вчитель може піти в оплачувану відпустку за бажанням.

Нагадаємо, в Харківській області не зафіксовані випадки коронавіруса. Для запобігання поширенню захворювання на коронавірус всі школи та дітсадки Харківщини закрито на карантин.

comments powered by HyperComments