Як ремонтують Окружну дорогу навколо Харкова (ФОТО)

П'ятниця, 20 березня 2020, 09:33
Служба автомобільних доріг у Харківській області намагається максимально оперативно реагувати на випадки утворення аварійної ямковості на дорогах.
Як ремонтують Окружну дорогу навколо Харкова (ФОТО)

Різкі перепади температур від плюсової до мінусової температури та надмірна вологість вкрай руйнівні для асфальтобетонного покриття, повідомили у прес- службі САД у Харківській області.

Для покращення стану автошляхів в регіоні, з початку року проводяться роботи з ліквідації аварійної ямковості та виконання комплексу заходів з безпеки дорожнього руху на автомобільних дорогах державного значення Харківської області.  

Так з метою збереження покриття доріг від подальшої руйнації та зменшення вірогідності виникнення аварійних ситуацій, на замовлення Служби автомобільних доріг, підрядним підприємством ДП «Харківський облавтодор» проводились роботи з ліквідації аварійної ямковості на об’їзній дорозі навколо м. Харків.  У дні сприятливих погодних умов, з ямковістю на об’їзній дорозі боролись близько 10 бригад. Роботи виконувались литим, холодним та гарячим асфальтобетоном. 

На сьогодні аварійна ямковість на об'їзній дорозі ліквідована.

Наразі продовжується систематична ліквідація ямковості. Ліквідація ямковості — є вимушеною мірою і проводиться для нормального транспортно-експлуатаційного стану покриття. Це тимчасовий захід, який не може замінити поточний середній чи капітальний ремонт. Нагадаємо, що поточний ремонт на об’їзній дорозі виконувався у 2010 році і з того моменту дорога капітально не ремонтувалася.

Крім цього, на об’їзній дорозі навколо м. Харків проводяться роботи з розкриття ширини проїзної частини від нанесеного ґрунту в осінньо-зимовий період (роботи з очищення проїзної частини від ґрунту біля бордюрів, бортів та бар’єрних огорож) дуже важливі, як для безпеки руху так і для повноцінного водовідведення.

На цьому тижні планується закінчити роботи з прибирання сміття.

Серед доріг загального користування державного значення, особлива увага приділена виконанню робіт на автошляхах з найбільш інтенсивним й навантаженим рухом. Протягом минулого тижня працювало 6 власних асфальтобетонних заводи ДП «Харківський облавтодор» (Лозівський, Купянський,   Нововодолазький, В. Бурлуцький, Зачепилівський, Будянський) та один залучений асфальтобетонний завод іншого підприємства. Також, виконувались роботи зі встановлення металевого бар’єрного огородження та прибирання ґрунту біля нього, встановлення дорожніх знаків та фарбування стойок, вирубка порослі, очищення водовідвідних лотків, прибирання сміття та сторонніх предметів.

Служба автомобільних доріг звертається до водіїв з проханням бути пильними та максимально уважними в місцях проведення дорожніх робіт, дотримуватися вимог Правил дорожнього руху, звертати увагу на попереджувальні знаки.

comments powered by HyperComments