Працююче кафе, торгівля непродовольчими товарами, перевищення кількості пасажирів в маршрутках: як порушують карантин в Харкові

П'ятниця, 20 березня 2020, 14:21
За добу в Харкові поліцейські виявили 5 порушників карантинних заходів, які введені в місті з метою запобігання поширення коронавіруса.
Працююче кафе, торгівля непродовольчими товарами, перевищення кількості пасажирів в маршрутках: як порушують карантин в Харкові

Як повідомили у відділу комунікації поліції Харківської області, на всіх порушників складені адмінпротоколи. 

Так, у Київському районі 41-річний підприємець не припинив роботу кафе на майдані Конституції, а 42-річний - зійснював торгівлю непродовольчими товарами на ринку «Барабашова». Також на Білгородському шосе патрульні поліцейські виявили водія, який здійснював міське перевезення пасажирів на транспортному засобі «I-VAN» з перевищенням встановленої норми.  

В Новобаварському районі по проспекту Любові Малої здійснював господарську діяльність шиномонтаж,  а на вулиці Москалівській продовжував свою роботу магазин будівельних матеріалів.

За всіма виявленими фактами поліцейські склали у відношенні порушників протоколи за ч. 1 ст. 44-3  (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкцією статті передбачено штраф для громадян -  від 17 до 32 тисяч гривень і для посадових осіб - від 34 до 170 тисяч гривень. 

Нагадаємо, в Україні з 11 березня введені заходи для попередження розповсюдження коронавірусу. З 13 березня в усіх навчальних закладах Харківщини введено карантин. 

З 00 годин 00 хвилин 17 березня 2020 року протягом наступних двох тижнів будуть закриті пункти пропуску через державний кордон України для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення. Для громадян України, які подорожують власним транспортом, пункти пропуску відкриті. Р

16 березня 2020 року з 00 годин 00 хвилин протягом наступних двох тижнів припиняється в’їзд на територію України іноземців та осіб без громадянства (за винятком осіб, які мають право на постійне або тимчасове проживання на території України,  а також - за окремими рішеннями Міністерства закордонних справ України – акредитованих працівників дипломатичних представництв, консульських установ, представництв міжнародних організацій тощо).

comments powered by HyperComments