Вилучення ШВЛ в районах було санкціоновано безпосередньо головою ХОДА Кучером – документ

П'ятниця, 20 березня 2020, 17:21
Вилучення ШВЛ в районах було санкціоновано безпосередньо головою ХОДА Кучером – документ

Незважаючи на те, що в ХОДА після скандалу, піднятого главами ОТГ Харківщини, спробували призначити «цапом-відбувайлом» главу обласного відділу охорони здоров'я, під протоколом позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та НС від 4 березня стоїть підпис безпосередньо глави ХОДА Кучера (див. скрін документа).

На засіданні комісії було розглянуто питання щодо невідкладних заходів протидії розповсюдженню короновірусу у Харківській області. За результатами доповідей Михайла Черняка та Генадія Бондарчука було прийнято низку рішень.

Зокрема, у пункті 1.6 сказано: «Перевірити стан готовності дихальної апаратури у закладах охорони здоров’я та при потребі організувати передачу в інфекційні лікарні».

Протокол підписаний губернатором області О. Кучером.

Нагадаємо, що «потреба» виникла майже одразу після оголошення карантину. 19 березня керівники РДА та медичних закладів у районах Харківщини отримали листи з вимогою передати свої ШВЛ до двох лікарень у обласному центрі.

Одразу після публікацій в ЗМІ і негативної реакції суспільства, керівництво ХОДА намагається зам'яти скандал, зробивши цапом-відбувайлом керівника облздрава Вадима Іванникова. Як пише «Східний Дозор» з посиланням на власні джерела, виконувати його обов’язки буде Геннадій Бондарчук, один з авторів скандального листа про передачу ШВЛ.

Нагадаємо також, що екс-регіонал Вадим Іванніков очолив Департамент охорони здоров’я Харківської ОДА тиждень назад. Розпорядження про призначення підписав голова ХОДА Олексій Кучер 11 березня.

comments powered by HyperComments