Харківська обласна інфекційна лікарня замовила сотні сумнівних тестів на COVID-19 - ХАЦ

Середа, 25 березня 2020, 21:55
На експериментальні тести, які не дають стовідсоткових результатів, харківська лікарня витратить майже 200 тисяч гривень
Харківська обласна інфекційна лікарня замовила сотні сумнівних тестів на COVID-19 - ХАЦ

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на сайт «Прозорро».

«Мова йде про придбання 747 швидких тестів VivaDiag™ COVID-19 IgM/IgG. Вартість одного тесту 250 грн. Це експериментальні тести, які пройшли попередню авторизацію в деяких країнах, зокрема, у Сингапурі. В деяких країнах продовжуються клінічні випробування», - йдеться у повідомленні.

В анотації до тестів вказано, що «результати цього тесту не слід використовувати в якості підтверджуючого тестування або в якості єдиної основи для визначення діагнозу. Результати тесту повинні інтерпретуватися разом із клінічним представленням і повинні бути підтверджені додатковими тестуваннями, зокрема за допомогою ПЦР-тесту».

Нагадаємо, Харківська міська рада направить 40 млн грн з резервного фонду на придбання 20 сучасних апаратів штучної вентиляції легенів, а також засобів захисту для медпрацівників.  Найближчим часом в місто надійдуть 400 тис. тестів на виявлення коронавіруса - літак з цим вантажем вже прямує до України.

 

 

 

comments powered by HyperComments