У Харкові за сприяння СБУ обговорили питання продовольчої безпеки регіону

Середа, 1 квітня 2020, 14:47
У Харкові відбулася спеціальна нарада з представниками найбільших нафтотрейдингових компаній області. Мета заходу, який був ініційований Президентом Володимиром Зеленським та головою Харківської ОДА Олексієм Кучером, – забезпечення продовольчої безпеки регіону.

Адже за нинішніх умов епідемії коронавірусу украй важливо надати додаткову підтримку аграрному сектору, не допустити зриву посівної кампанії та будь-яких проявів рейдерства.

Враховуючи важливість цієї теми для продовольчої безпеки регіону, нарада відбулася в обласному Управлінні СБ України, повідомив керівник прес-служби СБУ у Харківській області Владислав Абдула. 

Під час переговорів представники нафтотрейдингових компаній відгукнилися на пропозицію аграріїв про встановлення більш гнучкого та лояльного механізму розрахунків за паливно-мастильні матеріали. Зокрема, сторони домовилися про постачання паливно-мастильних матеріалів за зниженими цінами та з відстрочкою платежу до збору врожаю. Також обговорили практичні і правові аспекти такої взаємодії.

«Сьогодні, коли держава стикнулася з розповсюдженням коронавірусу, що спричиняє економічну і соціальну кризу, аграрна сфера гостро потребує матеріальної підтримки для проведення посівної. Без перебільшення – це питання національної безпеки, стабільності соціально-економічної ситуації загалом. І я дуже вдячний бізнесу за відповідальну громадянську позицію», - заявив начальник Харківського регіонального управління СБУ Роман Дудін.

comments powered by HyperComments