У Харкові Кернес і Ярославський почали масштабну програму допомоги соціально вразливим групам городян

П'ятниця, 3 квітня 2020, 18:33
За минулий тиждень мер Харкова Геннадій Кернес і власник DCH Олександр Ярославський розвезли 113 тисяч пайків і 22 тисячі аптечок ветеранам та одиноким пенсіонерам.
У Харкові Кернес і Ярославський почали масштабну програму допомоги соціально вразливим групам городян

Про це повідомив Кернес у своєму Telegram-каналі.

«Карантин дуже швидко показав, скільки людей в Харкові виявилося на межі виживання. Крім старшого покоління в допомоги потребують молоді сім'ї, багатодітні, всі, хто втратив роботу і тепер залишився без грошей і їжі. Ще на зустрічі 19 березня в Kharkiv Palace ми з Олександром Ярославським говорили про те, що для найбільш соціально вразливих груп будуть продуктові набори та набори ліки. Так ось, за цей тиждень ми з Ярославським розвезли і рознесли понад 113 тисяч пайків і 22 тисяч аптечок для ветеранів і самотніх стареньких в усі райони міста. Сьогодні ми замовили ще 30 000 пайків і 15 000 аптечок. Все це передається людям. Дякую волонтерам і всім, хто став поруч з нами для допомоги у важкий час», - написав Геннадій Кернес.

У Ярославського підтвердили, що перед відправкою харків'янам, які знаходяться в зв'язку з епідемією в найбільш скрутному становищі, готуються ще 30 тис. продуктових наборів і 15 тис. Аптечок. Всі продукти і ліки закуповуються безпосередньо у виробників, їх ціни набагато нижче ринкових, оскільки не включають торгові націнки. Загальна сума фінансування програми роздачі пайків і аптечок Олександром Ярославським і Геннадієм Кернесом з урахуванням нової хвилі доставок досягне 26 млн. грн.

Нагадаємо, що Олександр Ярославський вже виділив $ 2 млн. га закупівлю 100 тис. ПЛР-тестів і 50 апаратів ШВЛ для України. Тести вчора були доставлені до Києва, закупити їх в умовах загальносвітового дефіциту медвиробів для боротьби з коронавірусів допомагав його китайський друг мільярдер Джек Ма. Геннадій Кернес за свої особисті гроші придбав наркозно-дихальний апарат для лікарні швидкої допомоги, а Харківська міськрада виділила на протидію епідемії 60,5 млн. грн 

comments powered by HyperComments