Захистити «першу лінію оборони» - Світлична привезла до Лозової і Красноград допомогу для медиків

Неділя, 5 квітня 2020, 23:33
5 квітня, до Красноградської ЦРЛ поступили засоби індивідуального захисту медиків та прилади для контролю стану здоров'я пацієнтів.
Захистити «першу лінію оборони» - Світлична привезла до Лозової і Красноград допомогу для медиків

Захисні костюми, маски, рукавички і партію безконтактних термометрів Центральнйй районній лікарні передала народна депутатка України, Юлія Світлична.

Зараз в Україні, і в Харківській області зокрема, гостро постала проблема захисту медичного персоналу лікарень, які приймають як підтверджені випадки, так і людей з підозрою на Коронавірусние інфекцію. За минулий тиждень відзначено зростання інфікування саме серед медиків, повідомляють "Коментарі. Харків"

У Харківській області крім ряду лікарень, розташованих в обласному центрі, в список приймаючих установ внесено також опорні районні лікарні, в тому числі Красноградська. Персоналу лікарні народний депутат передала захисні костюми, маски, рукавички і партію безконтактних термометрів.

"Захистити персонал лікарень, які будуть стояти на першій лінії оборони - першочергова задача. І до цього треба ставитися ответственно- не нагнітати штучну паніку або ажіотаж, а допомагати спільними зусиллями там, де кожен бачить таку можливість", - вважає Юлія Світлична. Також вона закликала жителів виконувати приписи карантинних заходів і відповідально поставитися до норм особистої та громадської гігієни.

Раніше, на старті протиепідемічних заходів в країні депутат вже надала допомогу Лозівському ТМО, передавши засоби індивідуального захисту Лозовським медикам.

Слід зазначити, що протягом кількох останніх років в Красноградської ЦРЛ провели капітальні ремонти в більшості корпусов: відремонтували харчоблок, утеплили терапевтичний, хірургічний і поліклінічний корпусу, відремонтували ряд відділень. В тому числі — інфекційне, яке зараз готується приймати інфікованих жителів Красноградського і прилеглих районів. До лікарні також було закуплено багато нового медичного обладнання. Серед іншого — апарати УЗД, цифровий флюорограф, нове лабораторне обладнання (мікроскопи, хімічні аналізатори).

Персонал Красноградської клініки окремо подякував Юлії Світличну за зроблені ремонти, її переоснащення та постійну увагу до установи, що вона приділяла на посаді голови Харківської області.

 

comments powered by HyperComments