У Куп’янському районі підготували 50 місць для лікування хворих на COVID-19

Четвер, 9 квітня 2020, 14:12
За необхідності цю кількість можуть подвоїти. Потреби медичних закладів Куп’янщини під час робочої поїздки до району вивчав заступник голови ХОДА Руслан Тихонченко.
У Куп’янському районі підготували 50 місць для лікування хворих на COVID-19

Він відвідав Куп'янське територіальне медичне об'єднання, яке увійшло до списку 17 медичних закладів області, що першими прийматимуть пацієнтів з підозрою на COVID-19. Об’єднання утворили шляхом злиття трьох КНП: «Куп'янська центральна міська лікарня», «Куп'янська міська лікарня», «Куп'янська міська залізнична поліклініка».

Директор Куп’янського ТМО Євген Сінько повідомив, що загалом у закладі - 355 ліжок.

«Для розміщення пацієнтів з коронавірусною хворобою наразі готові 50 ліжок, у разі потреби їхня кількість збільшиться вдвічі– до 100 ліжок», - зазначив директор територіального медичного об'єднання.

Також він повідомив, що медзаклад має 16 апаратів штучної вентиляції легень. Керівник лікарні передав Руслану Тихонченку список, де врахована місячна потреба у засобах індивідуального захисту, медикаментах та виробах медичного призначення.

«На сьогодні наші лікарі мають усе необхідне для прийому хворих на COVID-19, проте ці запаси потрібно ще поповнювати», - зауважив директор ТМО.

Заступник голови ХОДА запевнив: обласне керівництво зробить все, щоб максимально забезпечити потреби закладів, які прийматимуть хворих на COVID-19.

comments powered by HyperComments