На Харківщині створено 45 мобільних бригад для обстеження людей з підозрою на COVID-2019

П'ятниця, 17 квітня 2020, 09:24
Станом на 17 годину 16 квітня в регіоні підтверджено 54 випадки захворювання на COVID-19, 2 людини одужали, 1 померла.
На Харківщині створено 45 мобільних бригад для обстеження людей з підозрою на COVID-2019

Про це повідомила головний санітарний лікарь Харківської області Любов Махота під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області.

В області створено 45 мобільних бригад для проведення обстеження осіб з підозрою на COVID-2019. Розроблено маршрут пацієнтів хворих на пневмонії, визначено лікарні для прийому пацієнтів, виключно з пневмонією. Проведено перепрофілювання закладів для прийому хворих з коронавірусною хворобою.

Продовжується робота із забезпечення лікувальних установ області необхідним медичним обладнанням. Зокрема, КНП Харківської обласної ради «Обласна дитяча клінічна інфекційна лікарня» отримала рентгенівський апарат та апарат для проведення ультразвукової діагностики, що придбані за кошти обласного бюджету. Також за кошти обласного бюджету закуплено 11 апаратів штучної вентиляції легень, з них 5 транспортні на загальну суму 8,3 млн грн.

Регіон отримує благодійною допомогу. Так, в якості благодійної допомоги «Обласна дитяча клінічна інфекційна лікарня» та КНП Харківської обласної ради «Обласна клінічна інфекційна лікарня» отримали 6 кисневих концентраторів (на 10 та 8 л), 2 апарати для ЕКГ.

У зазначених закладах встановлюється телемедійна платформа для проведення дистанційного консультування пацієнтів фахівцями кафедр ХМАПО та ХДМУ.

В ході засідання регіональної комісії сьогодні також йшлося про стан забезпечення населення області питною водою, впровадження системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення на об’єктах підвищеної небезпеки та інші питання стосовно захисту населення.

 

comments powered by HyperComments