COVID-19 підтверджено у 18 медичних працівників Харківщини

П'ятниця, 24 квітня 2020, 09:53
Головний санітарний лікар Харківської області Любов Махота 23 квытня доповіла статистичні дані щодо рівня захворюваності в регіоні.
COVID-19 підтверджено у 18 медичних працівників Харківщини

«В Харківській області 260 підозр на COVID-19, станом на ранок сьогоднішнього дня лабораторно підтверджено 101 випадок. Наші лабораторії працюють, тож вже сьогодні додалось 7 випадків. Таким чином станом на цей час маємо 108 випадків підтверджених захворювань. Дві особи померли, 7 одужали.

До епідемічного процесу, крім міста Харкова, де зареєстровано 49 випадків уже залучено 10 районів області. Реєструються групові захворювання у 4 районах області:

Валківській район 23 випадки, саме місто Валки 14 випадків та 9 випадків у селі Високопілля. Тут госпіталізовано 3 особи, дві померли;

Дергачівський район - 4 випадки: 3 в селі Ольшани та один випадок у селі Протопопівка (1 госпіталізований інші на самоізоляції);

Харківський район – 6 випадків, 4 – село Стрілече, два випадки у селі Рогань;

Зміївський район – 7 чоловік: три випадки у селі Коропове, у м. Зміїв - 2 випадки, по одному випадку у селі Таранівка та смт Слобожанське.

Зареєстровано три сімейних осередки в місті Харкові: у двох по 3 випадки, в одному ще два випадки. Також сімейні осередки виявлені у містах Лозова та Балаклія по 1 осередку. Відомо що з 108 підтверджених випадків інфікування 11 інфікувалися за межами України», – повідомила Любов Махота.

Головний санітарний лікар висловила занепокоєння збільшенням випадків інфікування серед медичних працівників: За її словами на сьогодні відбулося занесення інфекції у 9 лікувальних закладів, захворіло 18 медичних працівників, зокрема у Валківськівській ЦРЛ захворіли 6 медичних працівників.

В ході наради також обговорили продовження карантинних заходів, а саме виконання постанови головного санітарного лікаря України від 21 квітня поточного року № 11 щодо закриття для відвідування кладовищ, крім випадків поховання померлого за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема участі не більш ніж 10 осіб, при цьому вимагається обов’язкове забезпечення дистанції не менше ніж 1,5 метри.

comments powered by HyperComments