Обгорілий труп жінки у колекторі: підозрювані причетні до ще одного вбивства, яке було приховано працівниками поліції

Вівторок, 28 квітня 2020, 14:41
Під час проведення слідчих дій у кримінальному провадженні за фактом вбивства 25-річної жінки у Новобаварському районі міста Харкова двоє підозрюваних зізналися, що у листопаді 2013 року на березі річки Уди поблизу залізничної станції «Нова Баварія» вони вбили 46-річного харків’янина.
Обгорілий труп жінки у колекторі: підозрювані причетні до ще одного вбивства, яке було приховано працівниками поліції

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Харківській області.

Довідково: 29 лютого 2020 року 27-річний харків’янин та 30-річний мешканець селища Пісочин Харківського району позбавили життя 25-річну жінку, перерізавши їй горло. Аби приховати злочин, зловмисники сховали тіло загиблої  у колекторній трубі біля річки Уди та  підпалили його. Після скоєння злочину чоловіки заволоділи мобільним телефоном жінки. Через деякий час правоохоронці затримали зловмисників.

У ході проведення досудового розслідування було виявлено укритий особливо тяжкий злочин з боку працівників слідчого відділу Новобаварського відділу поліції ГУНП в Харківській області, що мав місце ще в листопаді 2013 року.

Так, в провадженні СВ Новобаварського ВП ГУНП в Харківській області перебували матеріали кримінального провадження, внесені до ЄРДР за ч.1 ст.115 КК України, за фактом природної смерті невстановленого чоловіка, виявленого у листопаді 2013 року в річці Уди.

Працівниками поліції в порушення вимог ст. ст. 2, 9, 28 КПК України, а саме щодо повного всебічного та неупередженого дослідження обставин вчиненого кримінального правопорушення, було винесено постанову про закриття кримінального провадження на підставі п. 2 ч.1 ст. 284 КПК України у зв’язку з відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення.

Встановлено, що причетною до вчиненого кримінального правопорушення виявилась група осіб – 27-річний харків’янин та 30-річний мешканець селища Пісочин.

Наразі вказаним зловмисникам повідомлено про підозру за п. п. 4, 12 ч. 2 ст.115 КК України (вбивство за попередньою змовою групою осіб та з особливою жорстокістю).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна у випадку, передбаченому пунктом 6 частини другої цієї статті.

Місцевою прокуратурою скасовано постанову слідчого про закриття кримінального провадження, правову кваліфікацію змінено з природної смерті на умисне вбивство за попередньою змовою групою осіб та з особливою жорстокістю, про що внесені відповідні відомості до ЄРДР.

Крім того, прокуратурою Харківської області за фактом службової недбалості співробітників СВ Новобаварського ВП ГУНП в Харківській області внесені відомості до ЄРДР за ч.1 ст. 367 КК України.

На даний час досудове розслідування триває.

comments powered by HyperComments