DCH Ярославського буде розвивати кіберспорт в Харкові на базі Екополіса ХТЗ

П'ятниця, 8 травня 2020, 10:04
У складі IT-кластеру бізнес-парку Екополіс ХТЗ буде створена, в тому числі, і інфраструктура для розвитку в Харкові кіберспорту.
DCH Ярославського буде розвивати кіберспорт в Харкові на базі Екополіса ХТЗ

Мер міста Геннадій Кернес сьогодні говорив на цю тему з чемпіоном світу з комп'ютерних ігор Данилом Тесленко — повідомляє сайт Харківської міськради.

Під час зустрічі обговорювалися питання відкриття в місті професійної киберспортівной академії, об'єднання киберспортівних організацій різного профілю, проведення в Харкові чемпіонату світового рівня і міжнародного масштабу.

Харківський міський голова написав у себе в Telegram-каналі: «У нас в Харкові вже зараз є багато своїх чемпіонів, прекрасних хлопців з медалями і перемогами за плечима, і міська влада вже кілька років підтримує їх починання. Я поспілкувався з Олександром Ярославським, який у себе в бізнес-парку Екополіс ХТЗ буде робити потужну інфраструктуру для IT-бізнесу і всіх високих технологій. Він готовий підтримати і кіберспорт. Так що розумному місту (smart city) — cамий сучасний спорт! ».

Г. Кернес нагадав, що в Азії проводять свої регіональні Олімпійські ігри серед кіберспортсменів.

«Все йде до того, що це суперсучасний цифровий спорт стане олімпійським і в усьому світі», — наголосив мыський голова.

Як відомо, харківська міська влада популяризує кіберспорт з 2016 р, під патронатом мера Харкова організовуються безкоштовні трансляції великих світових чемпіонатів і проводяться турніри.
У прес-службі DCH підтвердили, що Олександр Ярославський підтримує ідею розвитку кіберспорту в Харкові на базі Екополіса ХТЗ.

«До складу бізнес-парку входить багатопрофільний IT-кластер плюс буде освітній кластер, тому кіберспорт може цілком логічно стати частиною створюваної інноваційної екосистеми», — розповіли в DCH.

Бізнес-парк Екополіс ХТЗ — масштабний інвестиційний проект групи DCH Олександра Ярославського. До 2033 року в створення інноваційної багатогалузевий ділової екосистеми планується вкласти понад $ 10 млрд., Що дозволить створити понад 10 тис. Високотехнологічних робочих місць. Основною локацією стане упорядкована вільна територія Харківського тракторного заводу ХТЗ — більше 500 тис. Кв. м виробничих приміщень. Сам ХТЗ буде якірним резидентом індустріального парку — промислового кластера бізнес-парку. У числі інших напрямків роботи Екополіс ХТЗ — IT-кластер (в т.ч. бізнес-інкубатор і акселератор стартапів), медичний кластер (у т.ч. центр сучасної вірусології для боротьби з коронавірусів і ін. інфекціями), а також логістичний, торговий, агротехнологічний, дослідницький (R&D) і освітній кластери.

 

comments powered by HyperComments