«Рівень вкрай низький, авторитету немає, результати відсутні» — Світлична про діяльність ХОДА Кучера

Понеділок, 18 травня 2020, 17:46
Через відсутність сильних керівників регіонів, центральна влада сама віддає лідерство мерам міст.
«Рівень вкрай низький, авторитету немає, результати відсутні» — Світлична про діяльність ХОДА Кучера

Про це заявила народний депутат і екс-керівник Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична в інтерв'ю ІА "Інтерфакс-Україна".

"Регіональна політика в Україні — наразі не найсильніша ланка. За відсутності сильних лідерів у регіонах влада сама віддає лідерство мерам, бізнесменам або просто відомим людям. У кожному регіоні по-різному. А ось загальне те, що практично скрізь голови обласних державних адміністрацій відверто слабкі, не мають авторитету та підтримки людей. Часто мери навіть не те, щоб конкурують із губернаторами, вони просто змушені робити за них роботу, а це часто сприймається як конфлікт. Очевидно, що якщо представники центральної влади в регіонах не виконують якісно свої функції, то, безумовно, цю нішу займає хтось інший. Тут вже питання лідерства", — вважає харківський народний депутат. 

Політик упевнена, що керівники облдержадміністрацій не мають довіри громадян. А значить — не можуть ухвалювати необхідні регіону рішення.

"Ну а як може бути лідером в області губернатор, який має рейтинг 1-2%? Без довіри людей роботи не буде. Ми ж говоримо про лідера в регіоні, який має вміти ухвалювати ефективні рішення, не боятися брати відповідальність на себе, мати підтримку людей. Так, звісно, при цьому, він має відповідати принципам людини, яка його призначає - в цьому випадку це президент. Відсутність такого підходу і породжує такі ситуації. Це ж не окремий випадок одних лише Черкас - це державна проблема загалом. Підходити до неї потрібно дуже відповідально", — додала парламентарій.

Світлична також прокоментувала конфлікт голови Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера з мером Харкова Геннадієм Кернесом та бізнесменом Олександром Ярославським.

"Можливо, за формою Ярославський і Кернес не мали рації, але по суті - це можна зрозуміти. Неорганізованість обласної адміністрації наразі у багатьох викликає емоції. Я розмовляла того дня із Ярославським, він справді був емоційним на адресу обласної адміністрації, тому що намагався допомогти медичній сфері якнайшвидше, а упирався в нерозторопність чиновників", - каже екс-керівник Харківської ОДА.

Щодо оцінки роботи нинішнього керівництва облдержадміністрації, Ю.Світлична вважає, що її краще всього розставляють люди. 

"Багато спілкуючись з жителями області, можу сказати, що невдоволення діями місцевої влади починає зашкалювати. Рівень управління вкрай низький, авторитету — немає, результати — відсутні. Мої майже 80% на виборах, це в тому числі — реакція людей на роботу керівництва адміністрації", — наголосила політик.

 

comments powered by HyperComments