«Екополіс ХТЗ» Ярославського підписав Меморандуми про співпрацю з провідними науковими центрами Харкова

Середа, 20 травня 2020, 17:41
Об'єднання науки та бізнесу: провідні наукові центри Першої столиці стали партнерами бізнес-парка.
«Екополіс ХТЗ» Ярославського підписав Меморандуми про співпрацю з провідними науковими центрами Харкова

Багатогалузевий бізнес-парк нового покоління «Екополіс ХТЗ» / Ecopolis HTZ, що входить до групи DCH відомого бізнесмена Олександра Ярославського, підписав Меморандуми про співпрацю з рядом українських науково-освітніх центрів.

Про це повідомляє офіційний сайт «Екополіс ХТЗ». Партнерами «Екополіс ХТЗ» в розвитку науково-дослідного (R & D) напрямки стали Харківський університетський консорціум, Національні наукові центри «Харківський фізико-технічний інститут» (ХФТІ) і «Інститут ґрунтознавства та агрохімії ім. О.Н. Соколовського».

У Харківський університетський консорціум входять 32 провідних ВНЗ і дослідницькі центри, які об'єднали свій науковий, освітній та інноваційний потенціал для підвищення колективної конкурентоспроможності в масштабах України і світу. ХФТІ - найстаріший і найбільший центр фізики в нашій країні, тут свого часу працював Нобелівський лауреат Лев Ландау, була побудована перша радіолокаційна установка, отримані рідкий водень і гелій. Зараз тут ведуться дослідження за такими напрямками, як ядерна енергетика, плазмова електроніка, фізика електромагнітних взаємодій та ін. А ННЦ «« Інститут ґрунтознавства та агрохімії »проводить і координує в національному масштабі наукові дослідження з проблематики, пов'язаної з родючістю грунтів і їх раціональним використанням.

З усіма перерахованими дослідними центрами «Екополіс ХТЗ» планує розробляти передові технології і реалізовувати інноваційні проекти відповідного профілю, а потім організовувати їх апробацію в рамках R & D-кластера бізнес-парку. Крім того, в планах спільний пошук міжнародних партнерів і робота з ними.

Раніше повідомлялося, що китайська корпорація ZTE, глобальний інноваційний лідер, вибрала бізнес-парк «Екополіс ХТЗ» для організації тут свого офісу, дослідницького центру і виробничого майданчика.

Як відомо, бізнес-парк «Екополіс ХТЗ» (https://ecopolishtz.com/) - довгостроковий інвестиційний проект групи DCH Олександра Ярославського (www.dch.com.ua). Він створюється на базі Харківського тракторного заводу, а сам ХТЗ стане якірним резидентом індустріального кластера. Плановий обсяг інвестицій в розмірі $ 1 млрд дозволить створити до 2033 р близько 500 тис. Кв. м офісних, складських та виробничих площ і розмістити тут більше 10 тис. сучасних робочих місць. До складу бізнес-парку увійдуть індустріальний парк, технопарк (IT- і R & D-кластери), а також медичний центр, логістичний комплекс і торговий кластер (включаючи розподільний центр e-commerce), агротехнологічний кластер і освітній центр.

comments powered by HyperComments