Група псевдоАТОвців влаштувала бійку на сесії Старосалтівської селищної ради на Харківщині

Середа, 27 травня 2020, 07:32
Вчора група молодиків на чолі з жителем Дергачів Віталієм Івановим намагалася отримати земельні ділянки на березі водосховища у смт Старий Салтів. Сталася бійка з депутатами селищної ради.
Група псевдоАТОвців влаштувала бійку на сесії Старосалтівської селищної ради на Харківщині

На сесію Старосалтівської селищної ради вчора прибула група молодиків, начебто "колишніх АТОвців" та активістів громадської організації "Накипіло", яким дуже хотілося отримати земельні ділянки на березі водосховища смт Старий Салтів (зокрема йдеться про т.зв. "Довгалівку").

Про це повідомляє паблік села Хотомля, яке входить до складу Старосалтівської ОТГ.

Зі слів депутата селищної ради Андрія Лебеденко, "прибульці" навіть заручилися незрозумілим рішенням суду, який чомусь вирішив, що депутати зобов'язані віддати землю, яка завжди використовувалася для відпочинку жителями громади та гостями.

"Під час пленарного засідання, "гості" постійно викрикували, погрожували голові та депутатам, брудно лаялися. Сподіваюся, що органи правопорядку не залишать безкарними дії цих людей", — каже депутат. 

На відео можна спостерігати, як іноді доводилося голові та депутатам захищати інтереси своїх виборців.

Як повідомили депутати, салтівських псевдо-АТОвців очолював мешканець Дергачів Віталій Іванов. Активісти відрекомендувалися як "представники громадської організації "Накипіло" та учасники бойових дій". Щодо того, чи є вони, дійсно, колишніми АТОвцями, які мають першочергове право на отримання землі, належить ще з'ясувати правоохоронцям. Останні, до речї, були присутніми на сесії, однак, як то кажуть, "виконували роль меблів", майже ніяк не завадивши молодикам почати бійку.

Що ж до "Накипіло", відомого харківського медіа-проекту, то ніякого відношення до нього салтівські "недоактивісти", звісно ж, не мають. Проте є його клон: "Правове співтовариство "НаКипело", засновники якого вдало використовують відомий бренд заради того, щоб вибивати силомиць та через суди собі земельні ділянки на Харківщині. 

comments powered by HyperComments