Депутати Харківщини пішли на обрізання: які бюджетні програми очікує секвестр

Четвер, 28 травня 2020, 10:48
На порядку денному XXIV сесії Харківської облради сьогодні понад півсотні питань.
Депутати Харківщини пішли на обрізання: які бюджетні програми очікує секвестр

Голова обласної ради Сергій Чернов відкрив пленарне засідання XXIV сесії Харківської облради. Депутатський корпус планує провести секвестр обласного бюджету, що пов’язано зі зменшенням податкових надходжень  до обласної скарбниці; вноситимуться зміни до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2020 рік.

Коригуватимуться п’ять регіональних галузевих програм:  надання підтримки учасникам антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил для будівництва житла в Харківській області на 2019-2021 роки; розвитку цивільного захисту Харківської області на 2018-2020 роки; охорони навколишнього природного середовища в Харківській області на 2009-2013 роки та на перспективу до 2020 року; програми індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2020 рік; розвитку місцевого самоврядування в Харківській області на 2017-2021 роки.

Також депутати внесуть правки до низки інших організаційних документів: Порядку використання коштів обласного бюджету з метою надання підтримки учасникам АТО та операції Об’єднаних сил для будівництва житла; Положення про порядок проведення обласного конкурсу мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє»;  порядку нарахування та сплати орендної плати за користування майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області під час дії карантину.

На постійних комісіях депутати підготували й обговорили три звернення Харківської обласної ради до центральних органів влади, які винесені на розгляд пленарного засідання:  щодо недопущення порушення Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та гарантованого Конституцією України права органів місцевого самоврядування на самостійне вирішення питань місцевого значення при формуванні території громад; щодо визнання Законів України № 128-ІХ і № 129-ІХ такими, що втратили чинність; стосовно вирішення проблемних питань, пов'язаних із захистом громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

В порядку контролю депутати розглянуть хід виконання семи регіональних програм. Визначаться щодо перейменування Комсомольської селищної ради Зміївського району, закладів обласної ради - Харківського музичного коледжу ім. Б.М.Лятошинського, Харківського професійного коледжу спортивного профілю, а також підприємства «Харківкіно». 

Третину порядку денного сьогоднішнього пленарного засідання становлять питання трудового та майнового характеру.


Фото: Віктория Бондаренко, МГ "Об'єктив"

comments powered by HyperComments