В ХОГА відверто брешуть, кажучи що на рахунку лікарні є 2 мільйони гривень – лікарі

Вікторія Христич  |  Четвер, 28 травня 2020, 15:15
Депутати обласної ради сьогодні на сесії задали низку запитаня посадовцям Харківської облдержадміністрації щодо ситуації в обласній інфекційній лікарні.
В ХОГА відверто брешуть, кажучи що на рахунку лікарні є 2 мільйони гривень – лікарі

Напередодні сесії, після того, як купу працівників базової клиничної лікарні Харківщини було госпіталізовано з заховрюванням на короновірус, у пресі вибухнув скандал: як щодо менеджменту лікарні з боку ОДА, так і поточного фінансування.

Зокрема, на прес-конференціі цього тижня харківський губернатор Олексій Кучер висловився щодо наявності на рахунках лікарні вільних коштів у розмірі близько півтори мільйони гривень. Сьогодні суму вже у розмірі більше двох мільйонів гривень озвучив з трибуни сесії заступник голови ХОДА Тарас Пастух, додавши що 1,5 млн грн з них призначені на медикаменти. Посадовець підкреслив, що гроші знаходяться "на рахунках лікарні".

Втім, це м'яко кажучі, не зовсім так. А, точніше — зовсім не так: насправді, кошти знаходяться на рахунках ОДА та виділяються лікарні щомісячно в обсягах затвердженого обласним бюджетом фінансування на рік. Про це, зокрема днями повідомив головний лікар Харківської обласної інфекційної лікарні Павло Нартов.

Останній сам опинився у лікарні з захворіванням на COVID-19, як і низка його колег — харківських лікарів та медсестер, які сьогодні є на передовій боротьби з вірусом.

"Цю суму, півтори мільони гривень нам дали на медикаменти та витратні матеріали (у т.ч., на кисень) на дев'ять місяців. У 2019 з обласного бюджету нам виділили 1,2 мільйона гривень на рік, — розповів П.Нартов. — З цих 1.5.млн. грн. лікарня може в місяць витрачати 160 тисяч гривень. Тобто кожен місяць нам дають одну дев'яту частину, усієї суми рахунках у нас немає. І, зрозуміло, ми не можемо ці кошти витрачати на свій розсуд: є процедура. Це не тільки у нас так, це по всім лікарням".

Таким чином, посадовці ХОДА в особі Кучера та Пастуха вже двічі відверто збрехали — спочатку журналістам, тепер депутатам облради.  

 

 

 

 

comments powered by HyperComments